Kiropraktiikka

Kiropraktiikka on pitkälle kehittynyt erikoisosaamisen alue, joka tutkii, hoitaa ja ehkäisee ihmisen nivelissä ja tukirangassa esiintyviä toimintahäiriöitä. Nämä toimintahäiriöt ovat meidän kaikkien kokemia selkäkipuja, päänsärkyjä ja puutumisia. Kiropraktikko on ammattinimike, jonka käyttäjältä vaaditaan tutkinto kansainvälisesti hyväksytystä korkeakoulusta. Kiropraktikko koulutetaan tutkimaan potilas itse, joten vastaanotolle voi tulla ilman lääkärin lähetettä. Manipulaatioon ja muihin manuaalisen hoidon menetelmiin erikoistuminen antaa koulutetulle kiropraktikolle edellytykset päästä erinomaisiin hoitotuloksiin. Koulutetulla kiropraktikolla on alan kansainvälinen tutkinto suoritettuna ja pakollinen potilasvastuuvakuutus.

Millaisia potilaita kiropraktikko hoitaa?

Kiropraktiikan avulla voidaan hoitaa tehokkaasti monenlaisia vaivoja. Yleisimmät syyt vastaanotolla käyntiin ovat selkäkipu, niskakipu, päänsärky, migreeni, huimaus, käsi- ja jalkavaivat sekä erilaiset puutumiset. Monet käyvät kiropraktikolla myös ilman mitään oireita koska kokevat terveytensä olevan parempi säännöllisen huollon auttamana.

Koulutettu kiropraktikko on saanut opiskelussaan valmiudet hoitaa kaikenikäisiä ihmisiä vauvasta vaariin, joten ikä tai kunto ei ole este hoidon antamiselle. Perusteellisen kyselyn ja tutkimuksen jälkeen hoito räätälöidään aina yksilöllisesti potilaan mukaan.

Kiropraktisten hoitojen määrä riippuu potilaasta ja tavoitteesta. Joskus haluttujen hoitotulosten ylläpitäminen edellyttää määräaikaista seurantahoitoa. Tarvittaessa koulutettu kiropraktikko ohjaa potilaan jatkotutkimuksiin tai -hoitoon muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Tällä hetkellä Oriveden Hoitokeskuksessa ei ole kiropraktikkoa.