Kiropraktiikka

Kiropraktiikka on pitkälle kehittynyt erikoisosaamisen alue, joka tutkii, hoitaa ja ehkäisee ihmisen nivelissä ja tukirangassa esiintyviä toimintahäiriöitä. Nämä toimintahäiriöt ovat meidän kaikkien kokemia selkäkipuja, päänsärkyjä ja puutumisia. Kiropraktikko on ammattinimike, jonka käyttäjältä vaaditaan tutkinto kansainvälisesti hyväksytystä korkeakoulusta. Kiropraktikko koulutetaan tutkimaan potilas itse, joten vastaanotolle voi tulla ilman lääkärin lähetettä. Manipulaatioon ja muihin manuaalisen hoidon menetelmiin erikoistuminen antaa koulutetulle kiropraktikolle edellytykset päästä erinomaisiin hoitotuloksiin. Koulutetulla kiropraktikolla on alan kansainvälinen tutkinto suoritettuna ja pakollinen potilasvastuuvakuutus.

Millaisia potilaita kiropraktikko hoitaa?

Kiropraktiikan avulla voidaan hoitaa tehokkaasti monenlaisia vaivoja. Yleisimmät syyt vastaanotolla käyntiin ovat selkäkipu, niskakipu, päänsärky, migreeni, huimaus, käsi- ja jalkavaivat sekä erilaiset puutumiset. Monet käyvät kiropraktikolla myös ilman mitään oireita koska kokevat terveytensä olevan parempi säännöllisen huollon auttamana.

Koulutettu kiropraktikko on saanut opiskelussaan valmiudet hoitaa kaikenikäisiä ihmisiä vauvasta vaariin, joten ikä tai kunto ei ole este hoidon antamiselle. Perusteellisen kyselyn ja tutkimuksen jälkeen hoito räätälöidään aina yksilöllisesti potilaan mukaan.

Kiropraktisten hoitojen määrä riippuu potilaasta ja tavoitteesta. Joskus haluttujen hoitotulosten ylläpitäminen edellyttää määräaikaista seurantahoitoa. Tarvittaessa koulutettu kiropraktikko ohjaa potilaan jatkotutkimuksiin tai -hoitoon muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Kiropratikoista

Tuomas Kivistö valmistui kiropraktiikan maisteriksi kunniamaininnalla (distinction) 5-vuotisten yliopisto-opintojen jälkeen Barcelona College of Chiropracticista. Tuomas on aikaisemmalta koulutukseltaan koulutettu hieroja ja kiinnostui kiropraktiikasta huomattuaan, että sillä saa aikaan hyviä tuloksia nopeasti ja tehokkaasti. Tuomas on erityisen kiinnostunut toiminnallisesta neurologiasta ja miten kiropraktiikalla voidaan vaikuttaa hermoston toimintaan. Tuomas on käynyt säännöllisesti monipuolisissa lisäkoulutuksessa jo opiskeluiden alkuajoista lähtien parantamassa ammattitaitoaan. Tuomas teki lopputyönsä kiropraktisen hoidon vaikutuksesta sydämen sykevälivaihteluun. Tutkimuksen tulosten mukaan kiropraktisella hoidolla on välitön, sydämen sykevälivaihtelua nostava vaikutus. Tuomaksen asiakaskuntaan kuuluvat kaikenikäiset ja -kuntoiset potilaat. Vapaa-ajallaan hän harrastaa CrossFitia, painonnostoa ja juoksua. Tuomas pitää vastaanottoa Orivedellä ja Tampereella.

Elina Pulkkinen valmistui kiropraktiikan maisteriksi vuosikurssinsa priimuksena parhaimmalla mahdollisella loppuarvosanalla Barcelona College of Chiropracticista. Ennen kiropratiikka-opintoja Elina ehti opiskella 1,5 vuotta fysioterapiaa Tampereen ammattikorkeakoulussa ennen kuin vaihtoi alaa lisähaasteiden perässä. Valmistumisensa jälkeen Elina toimi lukuvuoden verran yliopistolla kliinisten aineiden, toiminnallisen neurologian ja radiologian apuopettajana ja klinikkaohjaajana. Elina on myös julkaistu tutkija ja käy esittämässä tutkimustuloksiaan kansainvälisissä konferensseissa. Elina on täydentänyt osaamistaan liki 40 lisäkoulutuskurssilla, jotta pystyisi palvelemaan potilaitaan mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti. Elina on erikoistunut toiminnalliseen neurologiaan, raskaana olevien ja lasten hoitamiseen. Elina on kansainvälisen pediatrisen kiropraktiikkaliiton (ICPA) jäsen. Elinan potilaskuntaan kuuluvat kaikenikäiset vauvasta vaariin. Elinan harrastuksiin kuuluvat lenkkeily, luonnossa liikkuminen ja CrossFit. Elinalla on vastaanotto Oriveden lisäksi myös Hämeenlinnassa ja Pirkkalassa. ELINAN AJANVARAUSLINKKI MUUTTUNUT http://vello.fi/kiropraktikkoelinaorivesi/

Hoitokäynnin hinta on 70€.